Pripravte si doma sladký dezert rýchlo a jednoducho.
Potrebujeme:
Na vanilkový krém:
- 125 g masla alebo margarínu
- 1 pohár pšeničnej múky
- 1 l mlieka
- 1 pohár práškového cukru
- 1 vanilínový cukor
Na kakaový krém:
- 2 lyžičky kakaa
- 1/2 pohára pšeničnej múky
- 1/2 pohára práškového cukru
- 500 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžica masla
- 100 g mliečnej čokolády
- 1/2 pohára vody
- dezertné poháre s objemom 425 ml
- objem pohára na jednotlivé suroviny: 200 ml
Postup:
Vanilkový krém:
Maslo vložíme do hrnca a necháme na plameni roztopiť. Pridáme múku a miešame nonstop 2-3 minúty. Postupne prilievame mlieko a stále premiešavame až kým nevznikne hladká zmes. Zamiešame cukor a keď bude puding bublať, pridáme aj vanilínový cukor. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme zmes mixérom do riedkeho krému. Krém nalejeme do dezertných pohárov, ktoré sme predtým opláchli aj zvnútra vodou.
Kakaový krém:
Do hrnca preosejeme kakao, pridáme múku, cukor a poriadne vymiešame. Pridáme mlieko, vajce a všetko spolu vyšľaháme. Zmes privedieme do varu za neustáleho miešania. Keď zhustne pridáme maslo a mliečnu čokoládu, necháme ich roztopiť a zapracujeme do krému. Do krému pridáme aj studenú vodu a zamiešame až kým nebude dokonale hladký. Kakaový krém nalejeme do pohárov a dezert dáme do chladničky stuhnúť na 4-5 hodín. Po tomto čase posypeme dezert kakaom a podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj: babcineprzepisy.pl