Recept: Najchutnejšie pečené zemiaky v rúre, aké ste kedy jedli. Naučte sa tajomstvo ich prípravy

- Advertisement -

Každý má rád zemiaky, ale bežné varenie je už trochu unavené, preto vám dnes ponúkneme recept na pečené zemiaky v rúre. Cesnaková príchuť spôsobí, že si toto jedlo okamžite zamilujete .

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • soľ
  • 3 polievkové lyžice masla
  • bylinky

Ingrediencie na dresing:

  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • soľ
  • paprika a provensálske bylinky;
  • zmes korenia
  • 4 strúčiky cesnaku

Postup

- Advertisement -

Použite malé zemiaky, umyte ich, ošúpte a vložte na panvicu. Ak sa nechcete trápiť s malými zemiakmi, môžete si vziať veľké a nakrájať ich na kúsky.

Osoľte a položte na sporák, kým voda nezovrie. Lyžicou odstráňte prípadnú vzniknutú penu a potom varte ešte 3 minúty. Je to dôležité, pretože zemiaky by nemali byť úplne mäkké.

Vodu sceďte a začnite pripravovať dresing.

V samostatnej miske si zmiešajte rastlinný olej, pol lyžičky soli, pol lyžičky papriky a jednu lyžičku provensálskych byliniek. Nezabudnite na zmes korenia, pridajte aj nasekaný cesnak. Všetko dôkladne premiešajte.

Vložte to do formy, v ktorej budete piecť. Zemiaky by mali ležať v jednej vrstve. Navrch naukladajte kúsky masla.

- Advertisement -

Rúru predhrejte na 190-200 stupňov a nechajte piecť 25-40 minút. Mali by ste získať zlatohnedú kôrku.

Milovníci byliniek môžu posypať kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Takto získate lahodné zemiaky, ktoré sú chutné na pohľad a mäkké vo vnútri. Prajeme vám dobrú chuť!

 

- Advertisement -

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články