Fašírky sa dodnes považujú za klasické domáce jedlo, ktoré môžete pripraviť na obyčajnej panvici alebo plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
Samotná príprava tohto receptu vám nezaberie veľa času a výsledok poteší nielen vaše chuťové bunky, ale aj všetkých členov rodiny.
Potrebujete
- 300 g mletého bravčového mäsa
- 300 gramov mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžičku soli
- 150 mililitrov minerálky
- 1 cibuľu
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 1/3 lyžičky čierneho korenia
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- čili podľa chuti
Postup
Mleté mäso zmiešajte so soľou a koreninami. Pridajte sýtenú vodu a všetko premiešajte. Mala by vám vzniknúť jednotná konzistencia.
Pridajte olej a rozotrite ho po celom povrchu mäsa. Misu zakryte potravinárskou fóliou a dajte marinovať do chladničky, najlepšie na 24 hodín.
Mäso následne vyberte a zmiešajte ho s nadrobno nakrájanou cibuľou. Vyformujte si fašírky.
Zostáva ich už len osmažiť na panvici z oboch strán. Môžete použiť aj panvicu na grilovanie, výsledok bude ešte chutnejší.
Zdroj: .