Cuketa je všestranná zelenina, ktorá sa hodí k rôznym jedlám vrátane kuracieho mäsa.
Na prípravu týchto cuketových fašírok potrebujete:
- 1 kg kuracích pŕs
- 1 cuketa
- zopár strúčikov cesnaku
- soľ, korenie, bylinky
- 1 vajce
Postup
Nastrúhajte cuketu na strúhadle a vytlačte z nej tekutinu. Ak je cuketa príliš šťavnatá, je lepšie vytlačiť šťavu rukami.
Mäso pomeľte a zmiešajte ho s cuketou. Pridajte soľ, korenie, bylinky a cesnak pretlačený lisom, vajíčko podľa chuti. Dôkladne to vymiešajte do hladka.
Vyformujte si fašírky.
Tip: ak je plnka príliš riedka, pridajte múku, strúhanku alebo nastrúhané zemiaky.
Rastlinný olej zohrejte na panvici a fašírky pečte z oboch strán 5 minút do zlatista.
Všetky fašírky následne poukladajte na panvicu, polejte niekoľkými lyžicami vody, prikryte pokrievkou a duste 7-10 minút.
Môžete ich dusiť aj v rúre a pripraviť si smotanovú omáčku s bylinkami a cesnakom.
Zdroj: souspark.ru