Ingrediencie
- 250 ml vriacej vody
- ½ čl soli a cukru
- 450 g múky
- 3 pl rastlinného oleja
- 400 g akékoľvek mletého mäsa
- 80 ml vody
- soľ, korenie
- 2 cibule
- 80 g masla
Postup
Nasypte soľ a cukor do vriacej vody, premiešajte a prelejte to do preosiatej múky.
Pridajte rastlinný olej a vypracujte cesto.
Cesto prikryte a nechajte pôsobiť 30 minút.
Mleté mäso zmiešajte s nadrobno nakrájanou cibuľou a ak chcete, pridajte ešte kúsky tekvice pre šťavnatosť, alebo stačí pridať vodu a všetko dobre premiešať. Maslo, dodá pokrmu nielen šťavnatosť, ale aj príjemnú arómu.
Vyvaľkaním tenkých vrstiev cesta si vyformujte kapsičky. Naplňte ich pripravenou zmesou, zatlačte okraje a smažte v rastlinnom oleji do zlatista.
Čím tenšie je cesto, tým sú kapsy chrumkavejšie, len to nepreháňajte so smažením – cesto je nasýtené maslom a v takom prípade príde o dobrú chuť.