Lahodný, jemný a šťavnatý tekvicový koláč si pripravíte pomerne rýchlo a nepotrebujete k tomu žiadne ťažko dostupné suroviny.
Ingrediencie
- 300 g tekvice
- 150 g cukru
- 2 vajcia
- Štipka soli
- 100 g smotany alebo jogurtu
- 100 g masla
- 150 g múky
- 1 čl prášku do pečiva
- ½ citrónu
Postup
Tekvicu nakrájajte na malé kúsky, zmiešajte s cukrom a šťavou z polovice citróna. Opečte ju na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí – približne 10 minút.
Vajíčka zmiešajte so štipkou soli, vyšľahajte metličkou. Pridajte jogurt alebo kyslú smotanu, rozpustené maslo a všetko vyšľahajte dohladka.
Po častiach pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a vymieste si hladké cesto.
Spojte ho s tekvicou a premiešajte.
Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie, vylejte cesto a zarovnajte.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a koláč pečte asi 30 – 45 minút. Rúru pravidelne kontrolujte, koláč by mal nadobudnúť zlato-červený nádych.
Keď je koláč vychladnutý, posypte ho práškovým cukrom, môžete si taktiež pripraviť smotanu alebo šľahačku s práškovým cukrom.
Zdroj: povarlol.com