Recept: V zime si budete olizovať prsty. Starý recept babičky na nakladané paradajky s kapustou

- Advertisement -

Táto zmes zeleniny, paradajok, kapusty a sladkej papriky sa stane dokonalou súčasťou nejedného pokrmu, ktorý si pripravíte či už na jeseň alebo na zimu.

Na prípravu potrebujete:

  • kapusta
  • paradajky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 paprika
  • listy alebo koreň chrenu
  • kôpor
  • 3 ks nového korenia na 1 sklo
  • 5 ks čierneho korenia na 1 sklo
  • 1 bobkový list na 1 sklo

Na prípravu nálevu potrebujete:

  • 1,5 litra vody
  • 2 pl soli
  • 4 pl cukru
  • 3 pl octu (9%)

- Advertisement -

Postup

Nakrájajte kapustu a paradajky dôkladne umyte.

Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky, mrkvu a papriku na prúžky.

Do sterilizovaných skiel vložte korenie, bobkový list, chrenové listy alebo koreň, kôpor – podľa vlastného výberu.

Každú paradajku prepichnite v blízkosti stopky a vložte do nádoby.

- Advertisement -

Zmiešajte zeleninu – kapustu, papriku a cibuľu, mrkvu a vkladajte po vrstvách do nádoby. Paradajky a šalát, až kým nenaplníte všetky sklá po vrch.

Naplňte ich vriacou vodou, prikryte vekom a nechajte pôsobiť 10 minút.

Vodu zo skiel prelejte do hrnca, pridajte soľ a cukor, priveďte k varu a varte 4 minúty. Nalejte ocot, premiešajte a varte ďalšiu 1 minútu.

Naplňte sklá uvareným nálevom, zatvorte viečkami a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.

- Advertisement -

Skladujte v pivnici alebo pri izbovej teplote.

 

Zdroj: souspark.ru
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články