Recept: Vtáčie mlieko s jemným korpusom a polevou – Na toto sa pamätáme z detstva

- Advertisement -

Dezert pod menom Vtáčie mlieko sa občas považuje za náročný na prípravu, ale niekedy stačí len správny recept, ktorý vám všetko zjednoduší. Okrem toho, nadýchaný krém, ktorý je hlavnou zložkou dezertu, si vyžaduje iba 5 bielkov a nebude o nič horší ako z luxusnej cukrárne.

Na prípravu potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 125 g múky
  • 50 g kakaa
  • 8 g prášku do pečiva
  • 30 g prepusteného masla (ghee)
  • Karamelová omáčka
  • 5 bielkov
  • 300 g práškového cukru
  • 15 g želatíny
  • 100 g čokolády
  • 70 g masla

Postup

Najskôr si pomocou mixéra rozšľahajte vajcia a cukor. Pridajte múku, kakao, prepustené maslo a prášok do pečiva, znovu vyšľahajte mixérom, kým vám nevznikne jednotná čokoládová konzistencia.

- Advertisement -

Pripravenú čokoládovú zmes rozložte do formy na pečenie a vložte ju do rúry do rúry na 25 minút a pečte na 180 stupňoch. Hotový korpus potrite karamelovou omáčkou.

Zmiešajte si bielky s cukrom aj želatínou a vyšľahajte si pevnú konzistenciu. Jednu časť naneste vo vrstve na upečený korpus, druhú polovicu zmiešajte s kakaom a naneste na vrch. Vložte to do chladničky na 2 hodiny.

Čokoládu a maslo rozpustite v mikrovlnnej rúre, premiešajte a polejte koláč zo všetkých strán. Následne ho vložte na 30 minút do chladničky.

- Advertisement -

 

Zdroj: shponder.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články