Karfiol sa pri príprave správneho receptu zmení z neutrálnej zeleniny na jedlo, ktoré je chutnejšie ako mäso. Všetko vďaka strúhanke a niekoľkým druhom korenín, s ktorými získate chuť pripomínajúci vyprážané kurča. Presvedčte sa o tom na vlastnej koži!
Ingrediencie
- 600 g karfiolu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 100 g múky
- 100 ml mlieka
- 1 čl sušeného cesnaku, papriky a čierneho korenia
- Soľ
- 1 zväzok petržlenovej vňate (voliteľné)
Postup
Karfiol rozdeľte na menšie kúsky a preložte ho do hrnca. Zalejte vodou, pridajte strúčik cesnaku a soľ. Povarte pod pokrievkou približne 15 minút.
V samostatnej miske zmiešajte múku, korenie, papriku, soľ, sušený cesnak a bylinky. Pridajte vajíčko a zalejte mliekom. Všetko dôkladne premiešajte.
Vo výslednej strúhanke obaľte uvarený karfiol a opečte ho vo veľkom množstve oleja.
Hotový karfiol môžete podávať ako prílohu alebo samostatne. Prajeme vám dobrú chuť!