Recept: Zahájte sezónu plnenej papriky! RECEPT OD mojej mamky robíme celé roky

- Advertisement -

Ingrediencie

  • 7-8 paprík
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 100 g ryže
  • soľ
  • obľúbené bylinky
  • 150 ml vody
  • 400 g mletého mäsa

Na omáčku

  • 200 g paradajkovej omáčky alebo 4 nastrúhané paradajky

Postup

Papriku je potrebné očistiť od semien –  odrežte hornú časť a opatrne vyrežte vnútro.

- Advertisement -

Toto je výsledok, ktorý by ste mali dosiahnuť.

Bylinky nasekajte na menšie kúsky a cibuľu nakrájajte na kocky.

Cibuľu opražte na panvici dozlatista spolu s nastrúhanou mrkvou.

- Advertisement -

Na plnenie papriky musíte použiť mleté ​​hovädzie mäso. Pridajte ho do cibuľovej zmesi.

A ďalšou zložkou je premytá ryža. Nemá cenu ju dopredu variť, keďže sa pripraví súčasne s ďalšími ingredienciami.

Do mletého mäsa pridajte niekoľko strúčikov prelisovaného cesnaku a ryžu.

Nalejte tam 100 ml čistej vody, osoľte a okoreňte.

Uistite sa, že zmes je dôkladne premiešaná.

- Advertisement -

Papriky môžete plniť ručne, no odporúča sa, aby ste ich neplnili úplne po vrch. Nechajte tam trochu voľného miesta.

Pripravenú zeleninu môžete ihneď vložiť do hrnca, v ktorom to všetko dovaríte.

Ako omáčku k jedlu použite napríklad pasírované paradajky, pridajte k ním plnené papriky a položte na sporák.

Po zovretí nechajte variť pod pokrievkou ďalších 50 minút.

Papriky plnené mäsom a ryžou servírujte na tanier, polejte omáčkou a podávajte. Jedlo je najlepšie jesť teplé.

Výsledok vášho snaženia vás určite nesklame. Mäsová plnka bude vďaka zelenine šťavnatá a paprika sa nerozpadne.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články