Ingrediencie
- 7-8 paprík
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 100 g ryže
- soľ
- obľúbené bylinky
- 150 ml vody
- 400 g mletého mäsa
Na omáčku
- 200 g paradajkovej omáčky alebo 4 nastrúhané paradajky
Postup
Papriku je potrebné očistiť od semien – odrežte hornú časť a opatrne vyrežte vnútro.
Toto je výsledok, ktorý by ste mali dosiahnuť.
Bylinky nasekajte na menšie kúsky a cibuľu nakrájajte na kocky.
Cibuľu opražte na panvici dozlatista spolu s nastrúhanou mrkvou.
Na plnenie papriky musíte použiť mleté hovädzie mäso. Pridajte ho do cibuľovej zmesi.
A ďalšou zložkou je premytá ryža. Nemá cenu ju dopredu variť, keďže sa pripraví súčasne s ďalšími ingredienciami.
Do mletého mäsa pridajte niekoľko strúčikov prelisovaného cesnaku a ryžu.
Nalejte tam 100 ml čistej vody, osoľte a okoreňte.
Uistite sa, že zmes je dôkladne premiešaná.
Papriky môžete plniť ručne, no odporúča sa, aby ste ich neplnili úplne po vrch. Nechajte tam trochu voľného miesta.
Pripravenú zeleninu môžete ihneď vložiť do hrnca, v ktorom to všetko dovaríte.
Ako omáčku k jedlu použite napríklad pasírované paradajky, pridajte k ním plnené papriky a položte na sporák.
Po zovretí nechajte variť pod pokrievkou ďalších 50 minút.
Papriky plnené mäsom a ryžou servírujte na tanier, polejte omáčkou a podávajte. Jedlo je najlepšie jesť teplé.
Výsledok vášho snaženia vás určite nesklame. Mäsová plnka bude vďaka zelenine šťavnatá a paprika sa nerozpadne.