Chceli by ste si pochutnať na kapustových závitkoch, no nemáte doma žiadne mäso a ani čas na to ísť do obchodu? Vyskúšajte tieto kapustové rolky s hubami. Je vysoko pravdepodobné, že vám budú chutiť ešte viac, ako samotný originál.
Ak nahradíte omáčku z kyslej smotany niečím diétnejším, vytvoríte dokonalý pokrm aj v období, kedy si strážite postavu. Namiesto smotany môžete vyskúšať paradajkovú omáčku alebo zeleninový bujón.
Ingrediencie
- 1 celá biela kapusta
- 150 g ryže
- 350 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- Smotana
- Čierne mleté korenie
- Soľ
- Slnečnicový olej
Postup
Kapustu uvarte vo vode alebo zohrejte v mikrovlnnej rúre. Rozoberte na listy, tvrdé žilky odstráňte napríklad nožom.
Ryžu uvarte do mäkka.
Huby nakrájajte na kocky a opečte na panvici s rastlinným olejom (kvôli chuti ho môžete nahradiť maslom).
Ošúpte a nakrájajte cibuľu a mrkvu. Smažte ich oddelene na oleji.
Ryžu, huby a zeleninu zmiešajte, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
Na každý kapustný list naneste 1 PL náplne a potom ho zaviňte.
Plnené kapustové závitky opečte na panvici, potom ich zalejte kyslou smotanou a dusíme ďalších 40 minút na miernom ohni.
Pred podávaním večeru vždy ozdobte čerstvou zeleninou: petržlenovou vňaťou, kôprom alebo zelenou cibuľkou. Prajeme vám dobrú chuť!