Najjednoduchší recept na prípravu mletého mäsa! Vďaka zemiakom získate sýte jedlo, ktoré sa hodí či už na obed, ale aj na večeru.
Potrebujete
- 500 g mletého mäsa
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 zemiaky
- 2 paradajky
- Soľ, korenie, bylinky
- 100 g majonézy
- 100 g smotany
- 150 g tvrdého syra
Postup
Cibuľu nakrájajte nadrobno alebo rozmixujte v mixéri a zmiešajte ju s mletým mäsom a pretlačeným. Osoľte a okoreňte.
Vyberte si menší plech na pečenie s vysokými stranami a potrite ho rastlinným olejom.
Na dno formy naneste mleté mäso a rovnomerne ho rozmiestnite.
Primiešajte majonézu a kyslú smotanu – potrite tým mleté mäso.
Pridajte cibuľu, na vrch dajte vrstvu tenkých zemiakových plátkov, pridajte soľ a korenie.
Paradajky nakrájajte na plátky a naukladajte ich na vrch.
Potrite ich majonézovo – smotanovou zmesou.
Posypte strúhaným syrom. Zakryte alobalom a vložte do rúry.
Pečte na 220 stupňoch približne 40 minút.
Pri servírovaní nakrájajte na porcie a posypte čerstvými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť.
Zdroj: .