Vyprážané, pečené, dusené, nakladané do skiel. To všetko sa dá robiť s hviezdou letnej sezóny, cuketou.
Ak ste aj vy dostali chuť na originálny recept z tejto zeleniny, ponúkame vám návod na výrobu cuketových palaciniek so syrom a bylinkami.
Hodia sa nielen k obedu, ale aj na večeru, nakoľko nie sú také ťažké, čo sa trávenia týka.
Potrebujete:
- 250 g cukety
- 2 vajcia
- 1 pl oleja
- 50 g tvrdého syra
- 100 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- Soľ
- Petržlenová vňať
- Zelená cibuľka
Postup:
Umyté mladé cukety si nastrúhajte najemno rovno do misky. Nastrúhanú zmes zľahka osoľte, aby pustila šťavu. Nadbytočnú tekutinu potom vytlačte.
Medzitým si nastrúhajte syr na hrubom strúhadle. V samostatnej miske si metličkou rozmiešajte 2 vajcia. Pridajte k nim mlieko a olej. Všetko premiešajte, až kým vám nevznikne hladká zmes.
Cuketu a nastrúhaný syr preneste do zmesi mlieka a vajec. Pridajte tam aj najemno nasekané bylinky, všetko premiešajte a postupne pridávajte múku.
Vytvorte si husté rovnomerné cesto ako na lievance. V tomto procese budete možno potrebovať viac múky, preto sa riaďte svojím vlastným výsledkom.
Panvicu potrite olejom a zohrejte ju. Nalejte na ňu časť cesta a opekajte ho pár minút z každej strany, kým nenadobudne zlatistú farbu.
Cuketové palacinky so syrom a bylinkami sú vláčne čo sa týka konzistencie a mierne pikantné, čo sa týka chuti. Nepotrebujú už žiadnu prílohu, ale môžete ich naplniť mletým mäsom a tvarohom s cesnakom – skvelý nápad na sobotňajší obed!
Zdroj: sovkusom.ru