Potrebujeme:
Cesto:
12 vajec
12 lyžíc kr. cukor
10 lyžíc voda
3 lyžice kakao
1/2 bal. prášok do pečiva
250 g polohrubá múka
Krém:
500 ml mlieko
5 lyžíc hladká múka
1 bal. vanilkový cukor
150 g kr. cukor
125 g maslo
100 g práškový cukor
Ďalej budeme potrebovať:
100 g čokoláda
50 g maslo
2 lyžice olej
150 g kokos
Postup:
Najprv si vyšľaháme bielky so 4 lyžicami cukru do tuhej peny. Žĺtky spolu s 8 lyžíc cukru vyšľaháme do peny, pridáme vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Potom do nej jemne vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
Mlieko, múku, kryštálový a vanilkový cukor dáme variť na mierny oheň – uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
Z cesta pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré zlepíme krémom. Boky tiež potrieme krémom a obalíme ich v kokose. Vrch zalejeme čokoládou, do ktorej sme pridali maslo a olej. Necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!