Vynikajúce jedlo z bežných produktov, ktoré máte doma – ryža, mäso a kapusta.
Na prípravu potrebujete
225 g uvarenej ryže
250 g kapusty
250 g mletého mäsa
1 pl smotany
2 pl paradajkovej pasty
100 ml vody
Soľ, korenie, bylinky
Postup
Najemno nakrájanú kapustu zmiešajte s uvarenou ryžou a mletým mäsom. Mleté mäso môžete zvoliť na základe vašich preferencií.
Osoľte, okoreňte – môžete pridať aj vaše obľúbené korenie.
Z pripravenej zmesi vyformujte guľôčky.
Nakrájajte cibuľu na kocky a mrkvu nastrúhajte na strúhadle.
Osmažte ich na rastlinnom oleji až kým nezmäknú (začnite cibuľou), pridajte paradajkovú pastu, kyslú smotanu a vodu, podľa chuti soľ, korenie a nasekané bylinky.
Na vrch poukladajte mäsové gule, prikryte pokrievkou, nastavte na sporáku malý plameň a nechajte podusiť 15 minút.
Tip: ak chcete, aby bol pokrm pikantnejší, pridajte doň pridajte cesnak, pálivú papriku alebo údenú papriku. Môžete ich podávať k rôznym prílohám – zemiakové pyré, strukoviny, cestoviny a podobne.
Zdroj: souspark.ru