Rýchla domáca torta „Elegancia“ so vzdušným krémom a čerstvým ovocím. STVORENÁ NA LETO

- Advertisement -

Vyskúšajte rýchly a jednoduchý recept na jemný dezert s nadýchaným krémom a čerstvým ovocím. Základom torty je hotové lístkové cesto.

Čo na to potrebujete?

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 25 g kukuričného škrobu (prípadne iný)
  • 300 g horúceho mlieka
  • vanilka
  • 170 g masla
  • 300 g malín, alebo iného bobuľovitého ovocia, cukor

Postup

Vopred si vyberte cesto z mrazničky, aby sa rozmrazilo.

- Advertisement -

Cesto rozvaľkajte a vyrežte si okrúhly tvar – 2 ks.

Jedno cesto nakrájajte na trojuholníky. Upečte aj odrezky.

Cestá rozložte na plech vystlaný papierom a pečenie, poprepichujte vidličkou a nechajte piecť do zlatista pri 180 stupňoch.

- Advertisement -

Na prípravu krému si vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkou, pridajte škrob, vymiešajte do hladka, postupne prilievajte po častiach horúce mlieko, nie vriace, inak sa vaječná zmes zrazí.

Varte to na miernom ohni do zhustnutia a následne nechajte vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľahajte a po častiach k nemu pridávajte krém. Šľahajte, kým nezískate nadýchanú a hladkú konzistenciu.

Maliny vložte do hrnca spolu s cukrom a nechajte podusiť približne 10 minút.

Upečené cesto potrite krémom a následne naň pridajte ovocie. Vrch pokryte druhou časťou cesta – trojuholníkmi.

- Advertisement -

Zvyšným krémom potrite boky torty a posypte ich zvyškami upečeného cesta.

Tortičku vložte do chladničky na 4 – 6 hodín. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články