Vyskúšajte rýchly a jednoduchý recept na jemný dezert s nadýchaným krémom a čerstvým ovocím. Základom torty je hotové lístkové cesto.
Čo na to potrebujete?
- 1 balenie lístkového cesta
- 2 vajcia
- 100 g cukru
- 25 g kukuričného škrobu (prípadne iný)
- 300 g horúceho mlieka
- vanilka
- 170 g masla
- 300 g malín, alebo iného bobuľovitého ovocia, cukor
Postup
Vopred si vyberte cesto z mrazničky, aby sa rozmrazilo.
Cesto rozvaľkajte a vyrežte si okrúhly tvar – 2 ks.
Jedno cesto nakrájajte na trojuholníky. Upečte aj odrezky.
Cestá rozložte na plech vystlaný papierom a pečenie, poprepichujte vidličkou a nechajte piecť do zlatista pri 180 stupňoch.
Na prípravu krému si vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkou, pridajte škrob, vymiešajte do hladka, postupne prilievajte po častiach horúce mlieko, nie vriace, inak sa vaječná zmes zrazí.
Varte to na miernom ohni do zhustnutia a následne nechajte vychladnúť.
Zmäknuté maslo vyšľahajte a po častiach k nemu pridávajte krém. Šľahajte, kým nezískate nadýchanú a hladkú konzistenciu.
Maliny vložte do hrnca spolu s cukrom a nechajte podusiť približne 10 minút.
Upečené cesto potrite krémom a následne naň pridajte ovocie. Vrch pokryte druhou časťou cesta – trojuholníkmi.
Zvyšným krémom potrite boky torty a posypte ich zvyškami upečeného cesta.
Tortičku vložte do chladničky na 4 – 6 hodín. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru