Rýchle pirohy pre lenivé gazdinky. Lepšie ste nejedli

- Advertisement -

Tradičné pirohy pripomínajú detstvo a patria medzi najobľúbenejšie jedlá u nás. Tento recept pochádza z roku 1904.

Ingrediencie:

250 g tvarohu

50 g pšeničnej múky

2 žĺtka

- Advertisement -

1 lyžica masla

štipka soli

strúhanka

Postup:

V mise si zmiešame tvaroh, múku, žĺtka a maslo. Po dochutení soľou si ručne pripravíme cesto. Pracovnú dosku si posypeme múkou a preložíme na ňu cesto, ktoré vyformujeme do prúžku.

- Advertisement -

Cesto varíme v osolenej vriacej vode až kým nevypláva na hladinu. Následne nakrájame nožom na neveľké kúsky a podávame so strúhankou osmahnutou na masle, či so smotanou, cukrom alebo so škoricou. Každý podľa vlastnej chuti.

Zdroj: .

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články