Rozpadnutý slivkový koláč – je to stará klasika, ktorá sa pripravuje len zo sliviek a maslovej drobenky.
Žiadne cesto a predsa je tento koláč výborný. Recept robíme už pár desaťročí, máme ho ešte zo starej ruskej kuchárskej knihy, ktorú sme mali ešte kedysi v škole pri praktickom vyučovaní.
Ja mám už po 60-tke, takže nejaký ten piatok to už bude. Možno ho poznáte aj pod iným názvom, my ho však nevoláme inak, ako ruský koláč.


Potrebujeme:
100 g hl. múky
50 g masla
50 g práškového cukru
1/3 lyžičky škorice
Pár kvapiek rumu podľa chuti
600 g polených sliviek bez kôstky
Postup:


Rúra nastavíme na 200 stupňov.
Slivky navrstvíme do misy vymazanej olejom.
Z múky, mäkkého masla, cukru a škorice urobíme drobivú zmes.
Pečieme v rúre 25 minút. Koláč podávame s vanilkovou zmrzlinou.
Prajeme vám dobrú chuť!