Tak niečo k popoludňajšej káve.
TVAROHOVÝ HRNČEKOVÝ KOLÁČ
Cesto :
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
½ hrnček oleja
1 hrnček mlieka
2 vajcia
1 vanilínový cukor
1 prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakaa
Tvarohová zmes
250g jemného tvarohu
1 pochúťková smotana 250 ml
1 vajce
4 lyžice práškového cukru
1 vanilínový cukor
2 lyžice polohrubej múky
štipka soli
ľubovoľné ovocie,
čokoláda alebo šľahačka
V miske si vymiešame všetky suroviny na cesto, ručne, alebo mixérom. Tvarohovú zmes si spojíme osobitne.
Cesto si rozotrieme na pomastený a vysypaný plech a postupne lyžicou ukladáme tvarohovú zmes v malých kôpkach, vedľa seba, do radu.
Môžeme poukladať ľubovoľné ovocie, čerstvé, kompótové, alebo aj mrazené. Ja som nedávala, lebo naše deti ovocie nechcú. Pečieme pri teplote 180°C ASI 25 minút. Po upečení ho polejeme rozpustenou čokoládou, alebo šľahačkou.
Za recept ďakujeme Milke Raganovej