Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na ryže s pečeným kuracím mäsom a zeleninou. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav, než bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár aj kuchárka!
Čo budeme potrebovať:
- 700 g kuracieho mäsa
- 2 šálky ryže
- 4 poháre kuracej polievky
- 1-2 cibule
- 2-3 mrkve
- 2 sladké papriky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- olej – na vyprážanie
- soľ, korenie (my sme použili mleté čierne korenie, chilli papričky a mletý koriander ) – podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať – na podávanie
Ako budeme postupovať:
1.Kuracie mäso umyte a nakrájajte na kúsky.
2.Prilejte 5 pohárov vody a varte 10 minút od začiatku varu, pričom odstráňte penu vytvorenú na začiatku varu. Potom ju vyberte z polievky a 4 poháre polievky preložte do samostatnej misy.
3.Nakrájajte cibuľu, mrkvu a sladkú papriku na kocky.
4.Zeleninu smažte na miernom množstve oleja, kým nezačne mäknúť.
5. Potom k nim pridajte paradajkový pretlak a prepláchnutú ryžu. Všetko miešajte a smažte 5-6 minút.
6.Do panvice pridajte soľ a korenie. Zmes premiešajte a odstavte z ohňa.
7.Ryžu a zeleninu preložte z panvice do hlbokého hrnca a rovnomerne ich rozprestrite.
8.Kousky masa položte na vrchol.
9.Do panvice nalejte kuraciu polievku.
10. Pečte 20-30 minút v rúre predhriatej na 180 ° C, kým nie je hotový.
11.Podávajte s veľkým potešením, posypané nasekanou zeleňou!