Ryža s pečeným kuracím mäsom a zeleninou – skvelý tip na obed. Prudko návykový recept, ktorý sme si zamilovali!

- Advertisement -

Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na ryže s pečeným kuracím mäsom a zeleninou. Na nič nečakajte a vrhnite sa do príprav, než bude neskoro, zvládne to každý začínajúci kuchár aj kuchárka!

Čo budeme potrebovať:

  • 700 g kuracieho mäsa
  • 2 šálky ryže
  • 4 poháre kuracej polievky
  • 1-2 cibule
  • 2-3 mrkve
  • 2 sladké papriky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • olej – na vyprážanie
  • soľ, korenie (my sme použili mleté ​​čierne korenie, chilli papričky a mletý koriander ) – podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať – na podávanie
  • Ako budeme postupovať:

    1.Kuracie mäso umyte a nakrájajte na kúsky.

    2.Prilejte 5 pohárov vody a varte 10 minút od začiatku varu, pričom odstráňte penu vytvorenú na začiatku varu. Potom ju vyberte z polievky a 4 poháre polievky preložte do samostatnej misy.

    3.Nakrájajte cibuľu, mrkvu a sladkú papriku na kocky.

    - Advertisement -

    4.Zeleninu smažte na miernom množstve oleja, kým nezačne mäknúť.

    5. Potom k nim pridajte paradajkový pretlak a prepláchnutú ryžu. Všetko miešajte a smažte 5-6 minút.

    6.Do panvice pridajte soľ a korenie. Zmes premiešajte a odstavte z ohňa.

    7.Ryžu a zeleninu preložte z panvice do hlbokého hrnca a rovnomerne ich rozprestrite.

    - Advertisement -

    8.Kúsky mäsa položte na vrch.

    9.Do panvice nalejte kuraciu polievku.

    10. Pečte 20-30 minút v rúre predhriatej na 180 °C, kým nie je hotový.

    11.Podávajte s veľkým potešením, posypané nasekanou zeleňou!

    - Advertisement -

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články