Pripravte si zaváranú papriku, ktorú môžete využiť na prípravu rôznych iných pokrmov!

- Advertisement -

Vďaka tejto jednoduchej metóde konzervovania papriky si môžete v zime pripraviť chutné plnené papriky s mletým mäsom.

Potrebujete

  • 2 kg sladkej papriky
  • 3 pl soli
  • 2 čl 70% octu
  • Vriaca voda

Postup

Môžete si zvoliť ľubovoľnú papriku – červenú, žltú, oranžovú alebo zelenú. Hlavná vec je, že je celá a bez chýb, neprasknutá a strednej veľkosti – bude vhodná na plnenie.

- Advertisement -

Opatrne vyrežte stopku a vyberte semienka.

Vložte papriku na 10 minút do vriacej vody, aby zmäkla.

Vyberte, nechajte odkvapkať.

Zmiešajte vodu so soľou a priveďte ju k varu – to bude váš nálev.

Teraz opatrne vložte papriky jednu po druhej do trojlitrových nádob.

- Advertisement -

Tip: Neplňte ich príliš natesno – dajte do nádoby toľko papriky, koľko potrebujete na naplnenie. Mnoho ľudí si do skiel dá aj pár kúskov korenia, klinčekov a bobkových listov.

Naplňte nádoby vriacou soľankou, pridajte po 2 lyžice octu a zatvorte viečkami.

Zakrúťte, zabaľte uterákmi a nechajte úplne vychladnúť.

Zdroj: zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články