Vďaka tejto jednoduchej metóde konzervovania papriky si môžete v zime pripraviť chutné plnené papriky s mletým mäsom.
Potrebujete
- 2 kg sladkej papriky
- 3 pl soli
- 2 čl 70% octu
- Vriaca voda
Postup
Môžete si zvoliť ľubovoľnú papriku – červenú, žltú, oranžovú alebo zelenú. Hlavná vec je, že je celá a bez chýb, neprasknutá a strednej veľkosti – bude vhodná na plnenie.
Opatrne vyrežte stopku a vyberte semienka.
Vložte papriku na 10 minút do vriacej vody, aby zmäkla.
Vyberte, nechajte odkvapkať.
Zmiešajte vodu so soľou a priveďte ju k varu – to bude váš nálev.
Teraz opatrne vložte papriky jednu po druhej do trojlitrových nádob.
Tip: Neplňte ich príliš natesno – dajte do nádoby toľko papriky, koľko potrebujete na naplnenie. Mnoho ľudí si do skiel dá aj pár kúskov korenia, klinčekov a bobkových listov.
Naplňte nádoby vriacou soľankou, pridajte po 2 lyžice octu a zatvorte viečkami.
Zakrúťte, zabaľte uterákmi a nechajte úplne vychladnúť.
Zdroj: zdroj