Tieto paradajky v pikantnej plnke majú radi všetci, dokonca aj tí, ktorí paradajky v skutočnosti nemajú vôbec radi. Štipľavosť je možné prispôsobiť pridaním cesnaku a feferóniek – všetko podľa vašich chutí.
Potrebujete
- 4 kg paradajok
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 1 hlávka cesnaku
- Kôpor, petržlenová vňať, bazalka
- 2 sladké papriky
- 2 ks čili
- 4 bobkové listy
- 40 ks celého čierneho korenia
- klinčeky podľa chuti
- voda
- 2 pl soli
- 150 ml octu
- 70 g cukru
Postup
Vyberte si paradajky s pevnou šupkou, nie prezreté.
Cibuľu nakrájajte na polovičné krúžky, sladkú papriku a čili na plátky.
Cibuľu a paradajky dajte do čistých skiel na dno.
Tip: vpichy do paradajok robte špáradlom, aby potom nepraskli.
Do každého skla vložte 1 bobkový list.
Nalejte vriacu vodu, prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.
Zvyšok zeleniny rozmixujte spolu s bylinkami a cesnakom.
Vodu sceďte a rozmixovanú zmes vložte rovnakým dielom do paradajok.
Pridajte soľ a cukor.
Uvarte vodu a nalejte ju do skiel spolu s octom, pridajte celé korenie.
Všetko zatvorte vekami a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.
Skladujte v pivnici alebo v špajzovej skrinke.