Nakladané uhorky s týmto receptom sú veľmi chutné a ideálne sa hodia do rôznych mäsových ale aj šalátových pokrmov.
Čo na to potrebujete?
- uhorky
- 1,5 l vody
- na toto množstvo vody 2 polievkové lyžice soli
- 4 lyžice cukru
- 6 lyžíc octu
Postup
Uhorky umyte, odstráňte stopky a zalejte na 2-3 hodiny čistou, studenou vodou. Čas závisí od stupňa čerstvosti uhoriek. Ak ste sa práve odtrhli zo záhrady, nenamáčajte ich.
Do každej nádoby na zaváranie vložte kôpor a celé čierne korenie.
Uhorky vložte do skiel.
Zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte pôsobiť 5 minút.
Zlejte vodu a znova ich zalejte vriacou vodou na 5 minút.
Priveďte vodu k varu a pridajte do nej soľ v potrebnom pomere.
Do každého skla nalejte ocot a zálievku.
Zatvorte sklá, nádoby prevráťte a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.
Takéto uhorky môžete skladovať v pivnici alebo komore.
Uhorky budú chrumkavé, s prírodnou arómou a chuťou, vhodné ku akémukoľvek jedlu.