Toto je recept na najchutnejšie chrumkavé zavárané uhorky podľa lenivej kuchárky

- Advertisement -

Nakladané uhorky s týmto receptom sú veľmi chutné a ideálne sa hodia do rôznych mäsových ale aj šalátových pokrmov.

Čo na to potrebujete?

  • uhorky
  • 1,5 l vody
  • na toto množstvo vody 2 polievkové lyžice soli
  • 4 lyžice cukru
  • 6 lyžíc octu

Postup

Uhorky umyte, odstráňte stopky a zalejte na 2-3 hodiny čistou, studenou vodou. Čas závisí od stupňa čerstvosti uhoriek. Ak ste sa práve odtrhli zo záhrady, nenamáčajte ich.

- Advertisement -

Do každej nádoby na zaváranie vložte kôpor a celé čierne korenie.

Uhorky vložte do skiel.

Zalejte vriacou vodou, prikryte a nechajte pôsobiť 5 minút.

Zlejte vodu a znova ich zalejte vriacou vodou na 5 minút.

- Advertisement -

Priveďte vodu k varu a pridajte do nej soľ v potrebnom pomere.

Do každého skla nalejte ocot a zálievku.

Zatvorte sklá, nádoby prevráťte a zabaľte do utierok, kým nevychladnú.

Takéto uhorky môžete skladovať v pivnici alebo komore.

- Advertisement -

Uhorky budú chrumkavé, s prírodnou arómou a chuťou, vhodné ku akémukoľvek jedlu.

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články