Zeleninová zaváranina plná vitamínov. Skvelá príloha na celý rok

- Advertisement -

Dnes sa s vami podelíme o recept na chutnú pradajakovo-paprikovú zmes. Je ideálna na zaváranie a môžete si ju tak dopriať kedykoľvek počas celého roku. Hodí sa k cestovinám, rybám, mäsu, ale aj na pizzu.

Môžete to pripraviť z rôznych druhov zeleniny. Čím viac vitamínov, tým lepšia imunitná reakcia vášho organizmu v chladnom období.

Čo na to potrebujete?

  •  3 kg zrelých paradajok
  •  1 kg papriky
  •  1 kg mrkvy
  •  1 kg cibule
  •  300 ml slnečnicového oleja
  •  300 g cukru
  •  100 g soli
  •  200 ml octu (9%)

Postup

- Advertisement -

Všetku zeleninu dôkladne umyte. Paradajky vložte do vriacej vody, chvíľu povarte a následne ich premiestnite do ľadovej vody. Odstráňte šupku a všetko nakrájajte na kúsky.

Mrkvu nastrúhajte a papriky nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu narežte na tenké polkrúžky.

Vezmite si hrniec, vložte doň všetku zeleninu, pridajte olej, soľ, cukor a ocot.

- Advertisement -

Priveďte to k varu, následne znížte teplotu a varte ďalších 25 minút. Počas tejto doby si pripravte nádoby na zaváranie.

Teraz stačí šalát rozložiť do zaváracích pohárov, pridajte tekutinu a zatvorte. Zaváracie poháre zabaľte do teplého uteráka a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!

Táto príprava paradajok a papriky bude skutočným objavom pre každú gazdinku, ktorá musí nakŕmiť veľkú rodinu. Prajeme vám dobrú chuť!

 

- Advertisement -

Zdroj: otozh.com.ua

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články