Dnes sa s vami podelíme o recept na chutnú pradajakovo-paprikovú zmes. Je ideálna na zaváranie a môžete si ju tak dopriať kedykoľvek počas celého roku. Hodí sa k cestovinám, rybám, mäsu, ale aj na pizzu.
Môžete to pripraviť z rôznych druhov zeleniny. Čím viac vitamínov, tým lepšia imunitná reakcia vášho organizmu v chladnom období.
Čo na to potrebujete?
- 3 kg zrelých paradajok
- 1 kg papriky
- 1 kg mrkvy
- 1 kg cibule
- 300 ml slnečnicového oleja
- 300 g cukru
- 100 g soli
- 200 ml octu (9%)
Postup
Všetku zeleninu dôkladne umyte. Paradajky vložte do vriacej vody, chvíľu povarte a následne ich premiestnite do ľadovej vody. Odstráňte šupku a všetko nakrájajte na kúsky.
Mrkvu nastrúhajte a papriky nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu narežte na tenké polkrúžky.
Vezmite si hrniec, vložte doň všetku zeleninu, pridajte olej, soľ, cukor a ocot.
Priveďte to k varu, následne znížte teplotu a varte ďalších 25 minút. Počas tejto doby si pripravte nádoby na zaváranie.
Teraz stačí šalát rozložiť do zaváracích pohárov, pridajte tekutinu a zatvorte. Zaváracie poháre zabaľte do teplého uteráka a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!
Táto príprava paradajok a papriky bude skutočným objavom pre každú gazdinku, ktorá musí nakŕmiť veľkú rodinu. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: otozh.com.ua