Vynikajúci recept na bravčové mäso, s ktorým docielite požadovaný výsledok!
Na prípravu potrebujete:
- 1,5 kg bravčového mäsa
- 2 cibule
- 1 lyžička horčice
- soľ, korenie
Postup
Mäso umyte, osušte papierovými utierkami a nakrájajte na menšie kúsky.
Mäso zmiešajte so soľou, korením a horčicou. Použite viac, aby bolo mäso bohato nasiaknuté rôznymi chuťami.
Mäso prikryte a dajte ho do chladničky na 2 – 3 hodiny.
Cibuľu nakrájajte na polovičné kolieska a vložte ju do vrecka na pečenie, pridajte mäso, vrecko zaviažeme a špáradlom urobte niekoľko vpichov.
Položte vrecko na plech na pečenie.
Pečte to na 200 stupňoch asi 1 hodinu, vrecko následne rozrežte a pečte ešte 10 – 15 minút.
Toto voňavé, jemné a šťavnaté mäso bude perfektným doplnkom každej prílohy a šalátu. Soľ môžete nahradiť trochou sójovej omáčky, ale nepreháňajte to, aby mäso nebolo tvrdé. K mäsu môžete pridať veľké kusy šampiňónov a mrkvy. Mnohí pridávajú med do horčicovej omáčky a 10 minút pred koncom pečenia potrú mäso touto zmesou. Vďaka tomu získa zaujímavú kôrku s úžasnou chuťou.