Sladké domáce tvarohové buchty, ktoré si všetci zamilujú – RECEPT JE HOTOVÝ RAZ DVA

- Advertisement -

Sladké domáce tvarohové buchty sú neuveriteľne mäkké a chutné. A čo je najdôležitejšie, môžete si ich pripraviť aj na raňajky, pretože netrvajú dlho. Verte nám, sú úžasné! Vrelo odporúčame ich vyskúšať.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 180 g 5% sladkého tvarohu
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 1/3 lyžičky soli
  • 50 ml rafinovaného slunečnicového oleje
  • 100 ml mlieka
  • približne 250 g hladkej múky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Pre náplň:

  • 200 g sladkého tvarohu
  • 2 lyžice cukru
  • 1,5 lyžice škrobu

Ostatné: práškový cukor – na ozdobu.


Ako budeme postupovať:

1. Pripravte cesto: V hlbokej mise zmiešajte sladký tvaroh, toastový cukor, vanilkový cukor a soľ.

2. Pridajte slnečnicový olej a mlieko. Miešajte.

- Advertisement -

3. Postupne pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Cesto najprv premiešajte lyžicou, potom ho prehneťte rukami. Malo by byť mäkké a nelepivé.

4. Pripravte náplň: Do misy dajte tvaroh, cukor a škrob. Dobre premiešajte.

5. Vytvarujte bochníčky: Cesto rozvaľkajte na obdĺžnikový valček s hrúbkou 3-5 mm. Okraje uhladíme a nakrájame na 8 rovnakých obdĺžnikov (zvyšok cesta po uhladení môžeme roztiahnuť a vytvarovať).

6. Pri jednom z kratších okrajov každého obdĺžnika cesta dajte lyžičku náplne. Potom ich zrolujte do roliek.

- Advertisement -

7.Bochánky položte na plech vyložený papierom na pečenie „švom dole“ a nechajte medzi nimi medzery.

8. Pečte 25-30 minút dozlatista v rúre predhriatej na 180 °C.

9. Po miernom vychladnutí buchty posypeme práškovým cukrom.

- Advertisement -

10. Buchty podávajte so sladkým tvarohom! Sú mäkké, jemné a chutné!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články