Sladké domáce tvarohové buchty sú neuveriteľne mäkké a chutné. A čo je najdôležitejšie, môžete si ich pripraviť aj na raňajky, pretože netrvajú dlho. Verte nám, sú úžasné! Vrelo odporúčame ich vyskúšať.
Čo budeme potrebovať:
Na cesto:
- 180 g 5% sladkého tvarohu
- 100 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 1/3 lyžičky soli
- 50 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 100 ml mlieka
- približne 250 g hladkej múky
- 1 lžička prášku do pečiva
Pre náplň:
- 200 g sladkého tvarohu
- 2 lyžice cukru
- 1,5 lyžice škrobu
Ostatné: práškový cukor – na ozdobu.
Ako budeme postupovať:
1. Pripravte cesto: V hlbokej mise zmiešajte sladký tvaroh, toastový cukor, vanilkový cukor a soľ.
2. Pridajte slnečnicový olej a mlieko. Miešajte.
3. Postupne pridajte preosiatu múku a prášok do pečiva. Cesto najprv premiešajte lyžicou, potom ho prehneťte rukami. Malo by byť mäkké a nelepivé.
4. Pripravte náplň: Do misy dajte tvaroh, cukor a škrob. Dobre premiešajte.
5. Vytvarujte bochníčky: Cesto rozvaľkajte na obdĺžnikový valček s hrúbkou 3-5 mm. Okraje uhladíme a nakrájame na 8 rovnakých obdĺžnikov (zvyšok cesta po uhladení môžeme roztiahnuť a vytvarovať).
6. Pri jednom z kratších okrajov každého obdĺžnika cesta dajte lyžičku náplne. Potom ich zrolujte do roliek.
7.Bochánky položte na plech vyložený papierom na pečenie „švom dole“ a nechajte medzi nimi medzery.
8. Pečte 25-30 minút dozlatista v rúre predhriatej na 180 °C.
9. Po miernom vychladnutí buchty posypeme práškovým cukrom.
10. Buchty podávajte so sladkým tvarohom! Sú mäkké, jemné a chutné!