Príprava karfiolu podľa tohto receptu je nielen veľmi jednoduchá, ale aj skutočne dobrou voľbou, ak chcete rodine dopriať chutný pokrm. Karfiol zje aj človek, ktorý ho nemá rád!
Čo na to potrebujete?
- 1 hlávku karfiolu
- 2 polievkové lyžice octu
- 1 zväzok koriandru
- 1/2 červenej a zelenej papriky
- soľ a korenie (čierne korenie, rasca, kurkuma, sušený cesnak)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 vajcia
- 2 polievkové lyžice múky
- 8 g prášku do pečiva
- syr mozzarella (alebo akýkoľvek iný)
- obľúbená omáčka alebo kečup
Postup
Karfiol rozdeľte na ružičky. Vložte ich do hlbokej misky s vodou, pridajte ocot a nechajte pôsobiť 10 minút.
Dôkladne ich opláchnite pod tečúcou vodou a následne nastrúhajte na strúhadle.
Pridajte nakrájanú papriku, koriander, olivový olej, všetky koreniny, soľ a premiešajte.
Pridajte múku a prášok do pečiva. Následne vajcia rozšľahané vidličkou a všetko dôkladne premiešajte.
Karfiolovú zmes vložte do vymastenej formy a pečte pri teplote 250 stupňov 25 minút.
Vyberte to z rúry, posypte syrom a podľa potreby pridajte ďalšie čerstvé bylinky.
Podávajte s akoukoľvek teplou omáčkou. Dobrú chuť!