Dnes vám ponúkneme recept, ako si pripraviť chutnú roládu zo všetkého, čo máte vo svojej chladničke. Ak sa vám teda zvýšilo ešte niečo po veľkonočných sviatkoch, neváhajte to využiť pri príprave tohto originálneho pokrmu.
Potrebujete
- 4 vajcia
- 1 pl mlieka
- Soľ
- Klobása
- Saláma
- Paprika
- Čierne mleté korenie
Postup
Najprv zoberte štyri vajcia a v samostatných miskách ich rozdeľte na bielky a žĺtky. Osoľte a pridajte čierne mleté korenie.
Potom žĺtky rozšľahajte metličkou a pridajte 1 pl mlieka. Do vaječných dajte zvyšné ingrediencie – klobásu, papriku, salámu – všetko nakrájajte na malé kocky.
Panvicu položte na zapnutý sporák a dno jemne namažte rastlinným olejom. Keď je horúca, nalejte na ňu tenkú vrstvu vaječnej zmesi s náplňou. Rovnomerne ju rozmiestnite po panvici a počkajte, kým vajíčko stuhne.
Teraz opatrne a pomaly stočte vajíčkovú palacinku do rolky. Nechajte ju na panvici, potiahnutím bližšie k boku.
Následne opäť vylejte do panvice bielky s plnkou. Keď sa placka chytí, stočte ju spolu s predchádzajúcou do rolády. Opakujte, kým sa vám neminie celá zmes.
Hotovú roládu nechajte na boku panvice. Nalejte žĺtky na dno panvice. A všetko zopakujte ešte Takto pripravenú vajíčkovú roládu na záver jemne opečte z každej strany, aby mala peknú červenkastú farbu.
Výsledná roláda bude príjemne šťavnatá, ľahko sa nakrája na kúsky a dokonale drží svoj tvar. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru