Jedna tajná ingrediencia a a štipka lásky ich robí takými fantastickými! Radujte sa milé moje z ľahkého nadýchaného cesta a z vanilkovej vône!
Môžeš ich jesť s lekvárom, medom, zahusteným mliekom alebo len tak samé. Rýchlé, chutné a lacné! Tajomstvo tohto cesta je v tom že pridáváme do nej vodku.
Nebojte sa, alkohol sa pri vysokej teplote odparí a cesto zostane nadýchané a nespadne. Dajte pozor pri pečení, šišky sa veľmi rýchlo upečú, nebudete stíhať ich vyberať.
Prísady:
- 2 vajíčka
- 3-4 Pl cukru
- štipka soli
- 10 g van. cukru
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 4 Pl kyslej smotany
- 1 lyžička vodky
- 2 poháre hladkej múky
Príprava:
- vyšľahaj vajíčka s cukrom, pridaj štipku soli, vanilkový cukor, smotanu a vodku. Múku a sódu bikarbónu preosej.
- Do vaječnej zmesy primiešaj preosiatu múku a vymies cesto, ak je potrebné ešte pridaj múku.
- Cesto vyváľkaj na hrúbku 0,5 cm a pomocou formičiek vypichuj šišky. Na horúcom olej ich opeč do zlatista.
Pred podávaním ich posyp práškovým cukrom. Ponúkni rodinu a s priateľmi sa podel o tento recept!
zdroj:takprosto.cc