Smotanovo-ovocný dezert vhodný pre teplé letné dni. Nemusíte zapínať ani rúru

- Advertisement -

V lete sa určite nikomu nechce zapínať rúru a piecť komplikovaný koláč.

Nasledujúci dezert zvládne aj vaše dieťa. Môžete použiť akékoľvek ovocie – podľa sezóny alebo podľa želania. Koláč je vhodný do letného počasia, pretože je studený a ľahký.

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej smotany (15% tuku)
  • 400 g ovocia
  • 160 g cukru
  • 3 pl želatíny
  • 1 štipka vanilky
  • 250 ml vody

Príprava:

- Advertisement -

Do pohára vody izbovej teploty pridajte želatínu a premiešajte. Nechajte pôsobiť 20-25 minút.

Keď želatína napučí, nalejte ju do hrnca, postavte na sporák a zohrejte na 70-80 stupňov. Nemala by vrieť! Odstráňte hrniec zo sporáka a ochlaďte ho na izbovú teplotu.

Kyslú smotanu vymiešajte s cukrom a vanilkou. Šľahajte dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí.

Ovocie umyte a osušte, v prípade potreby ho odkôstkujte. Následne ho nakrájajte na malé kúsky.

- Advertisement -

Vychladnutý želatínový roztok nalejte do kyslej smotany a premiešajte. Hmota sa vám môže zdať trochu riedka, ale nebojte sa, všetko dokonale stuhne.

Na ozdobenie torty si nechajte ešte trochu ovocia. Do želé z kyslej smotany pridajte ovocie a dôkladne premiešajte, aby boli rovnomerne rozložené po celom objeme.

Želé s ovocím nalejeme do pripravenej formy alebo hlbokej misy. Zvyšok ovocia naukladajte na vrch ako ozdobu.

- Advertisement -

Tortu dajte stuhnúť do chladničky na cca 3-4 hodiny.

Keď koláč stuhne, oddeľte ho nožom od formy, tú následne otvorte a dezert preložte na tanier. Ak ste urobili koláč v miske, tak aby ste ho dostali von, musíte misku ponoriť do horúcej vody na 10-15 sekúnd.

Kyslá smotanovo-želatínová torta s ovocím je lahodná a mimoriadne jednoduchá na prípravu.

Zdroj: zborom.com

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články