Jemný, vzdušný a s príchuťou banánov. Tento dezert je ideálny na potešenie vašich chuťových buniek!
Ingrediencie
- 500 g plnotučnej smotany
- 100 g cukru
- 20 g želatíny
- Vanilka podľa chuti
- Banány
- Čokoláda na ozdobenie
Postup
Ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Zalejte želatínu studenou vodou a necháme 10 minút napučať.
Skombinujte kyslú smotanu s cukrom, vanilkou a vyšľahajte ju do nadýchanej konzistencie.
Tip: aby sa smotana rýchlejšie vyšľahala a zhusta, je lepšie použiť práškový cukor, nie obyčajný kryštálový.
Želatínu zohrejte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, potom ju nalejete do smotanovej zmesi a mixérom vyšľaháte do hladka na nízkych otáčkach.
Banány nakrájajte na kolieska, dajte ich do jednej väčšej formy alebo do jednotlivých nádob či pohárov. Na vrch nakoniec smotanový krém.
Nádobu ešte predtým vysteľte potravinovou fóliou a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
Pred podávaním posypeme nastrúhanou čokoládou.
Tip: do smotanovej zmesi môžete pridať pár lyžíc kvalitného kakaa – získate banánovo-čokoládový dezert. Ak je to žiaduce, môžete použiť aj iné kúsky ovocia.
Zdroj: youtube