Chutná a cenovo dostupná nátierka z chrbtovej slaniny bude vynikajúcou voľbou, keď ste dostali chuť dať si niečo pod zub. Ďalšou výhodou je príjem veľkého množstva vitamínov práve v období, keď musíte počkať na sezónne plodiny a staré zásoby sa krátia.
Chrbtová slanina na prípravu nátierok je vhodná ako čerstvo nasolený produkt alebo v konzervovanej podobe.
Nakrájajte si tuk na menšie kúsky, ktoré potom vložíte do mlynčeka na mäso. Najskôr si tuk očistite od prebytočnej soli a zbavte ho kože.
Spolu so sadlom si do mlynčeku na mäso vložte zväzok cesnakovej vňate. Tá dodá nátierke jemnú arómu bez štipľavosti. Pridajte ju v pomere 400 g na 1,5 kg tuku.
Do tuku, ktorý prešiel mlynčekom na mäso, pridajte čili papričku, ďalšie koreniny a dobre premiešajte.
Hotovú nátierku umiestnime do sterilných skiel a vložte ich do chladničky.
Ďalšou možnosťou skladovania je, ak si hotovú paštétu zabalíte do potravinovej fólie a konce zatočíte. V takomto balení ju môžete pokojne uchovávať aj v mrazničke.
zdroj:sovkusom.ru