LEN 2 litre kefíru a máte chutné syrové guľky z kefíru. Tak chutné, že si na iný syr ani nespomeniete

- Advertisement -

Toto jedlo chutí ako veľmi jemný smotanový syr, krémovej konzistencie a príjemnej arómy. Recept som hľadala na internete a teraz ho robím pravideľne.

Potrebujeme:

kefír, 2 l;

rastlinný olej, 150 ml;

- Advertisement -

aromatické korenie, cesnak, bazalka, 2 lyžičky;

soľ.

Postup:

Vezmeme 2 balenia kefíru. Vzal som kefír s obsahom tuku 3,2% na liter. Obe balenia dám pdo mrazničky, kým nie sú úplne zmrazené.

Môžete nechať na noc alebo dokonca ako ja na pár dní.

- Advertisement -

Odstránime obal a mrazený kefír dáme na plátno a na sito.

Keď sa roztopí, srvátka odtečie.

Teraz zložte gázu v niekoľkých vrstvách.

Keď všetku srvátku scedíme, hmotu rozmrazíme, vezmeme čajovú lyžičku, alebo lyžičku na zmrzlinu a s jej pomocou formujeme guľky o niečo väčšie ako orech.

- Advertisement -

Tip: hmotu podľa chuti osolte. A ak je vaša hmota príliš suchá, pridajte do nej trochu srvátky.

Nalejte trochu rastlinného oleja do čistej a suchej nádoby a pridajte svoje obľúbené korenie, aromatické byliny, sušený cesnak.

Guľôčky s tvarohom opatrne vložte do nádoby s olejom, nádobu zatvorte viečkom a vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby boli guľky nasýtené arómami a príchuťami korenia.

Jedná sa o veľmi originálne a chutné predjedlo, ktoré sa hodí k rôznym jedlám.

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články