Namiesto húb zemiaky. HUBÁR NÁM UROBIL chutné predjedlo, ktoré sa hneď zje

- Advertisement -

Originálne predjedlo, ktoré by zmiatlo aj skúseného hubára.

Potrebujeme:

700 g zemiakov

4 PL zemiakového škrobu

20 g masla

1 cibuľu

- Advertisement -

2 PL teriyaki omáčky

100 ml sójovej omáčky

1/2 ČL soli

3 strúčiky cesnaku

rastlinný olej

- Advertisement -

čili

2 ČL jablčného octu

kôpor

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme ich v slanej vode do mäkka. Scedíme a zemiaky roztlačíme na kašu. Potom pridajte škrob a miešajte, kým sa zmes nespojí do gule.

Výsledné cesto rozdeľte na malé kúsky a vytvorte z nich guľky. Vezmite prázdnu sklenenú fľašu a jemne stlačte každú guľôčku. Mali by ste z nich mať také tvary, ktoré vyzerajú ako šampiňóny.

- Advertisement -

Nakrájajte cibuľu, cesnak a korenie na malé kúsky. Panvicu predhrejte so slnečnicovým olejom a maslom, pridajte zeleninu a restujte 2 minúty.

Nalejte do panvice omáčky a ocot, pridajte zemiakové šampiňóny a opečte ich z každej strany 5 minút. Predjedlo dajte na tanier, prelejte omáčkou a posypte nasekanými bylinkami.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články