Originálne predjedlo, ktoré by zmiatlo aj skúseného hubára.
Potrebujeme:
700 g zemiakov
4 PL zemiakového škrobu
20 g masla
1 cibuľu
2 PL teriyaki omáčky
100 ml sójovej omáčky
1/2 ČL soli
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
čili
2 ČL jablčného octu
kôpor
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme ich v slanej vode do mäkka. Scedíme a zemiaky roztlačíme na kašu. Potom pridajte škrob a miešajte, kým sa zmes nespojí do gule.
![](https://i.imgur.com/40yR4Nr.jpg)
![](https://i.imgur.com/40yR4Nr.jpg)
Výsledné cesto rozdeľte na malé kúsky a vytvorte z nich guľky. Vezmite prázdnu sklenenú fľašu a jemne stlačte každú guľôčku. Mali by ste z nich mať také tvary, ktoré vyzerajú ako šampiňóny.
![](https://i.imgur.com/1vIlaNZ.jpg)
![](https://i.imgur.com/1vIlaNZ.jpg)
Nakrájajte cibuľu, cesnak a korenie na malé kúsky. Panvicu predhrejte so slnečnicovým olejom a maslom, pridajte zeleninu a restujte 2 minúty.
![](https://i.imgur.com/qkDzKTy.jpg)
![](https://i.imgur.com/qkDzKTy.jpg)
Nalejte do panvice omáčky a ocot, pridajte zemiakové šampiňóny a opečte ich z každej strany 5 minút. Predjedlo dajte na tanier, prelejte omáčkou a posypte nasekanými bylinkami.
![](https://i.imgur.com/3XAay0f.jpg)
![](https://i.imgur.com/3XAay0f.jpg)