20Na opekanie mäsa, ktoré je chrumkavé a zlatohnedé, môžete použiť medové alebo bobuľové omáčky. Ale ak pridáte kondenzované mlieko, získate rovnaký aromatický a chutný výsledok.
Ingrediencie
- 1,5 kg kuracieho mäsa
- Soľ, korenie, bylinky
- 150 ml smotany
- 30 g kondenzovaného mlieka
- 10 g horčice
Postup
Na marinádu si zmiešajte kyslú smotanu so soľou, korením a bylinkami podľa vašej chuti. Pridajte ešte horčicu a kondenzované mlieko – všetko premiešajte do jednotnej konzistencie.
Naporciované kúsky mäsa polejte pripravenou marinádou, dobre premiešajte, zakryte potravinovou fóliou a vložte na noc do chladničky.
Tip: Marinované mäso môžete grilovať alebo piecť v rúre, a ak nemáte dostatok času na marinovanie, nechajte ho v marináde aspoň 1 – 2 hodiny.
Mäso môžete piecť spolu s hubami, cibuľou, zemiakmi či akoukoľvek zeleninou.
Zdroj: zdrij