Stačí rozložiť všetko po vrstvách a celé tajomstvo je v náplni. Zapekané mäso so zemiakmi a plnkou je úžasné

- Advertisement -

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 1 ks kuracích pŕs
  • 30 g masla
  • 1 paradajka
  • 80 g syra
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 2 PL smotany alebo majonézy
  • Soľ, korenie, bylinky

Postup

Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy, zemiaky na tenké kolieska.

Mäso nakrájajte na kúsky a vyklepte. Osoľte, okoreňte ľubovoľným korením podľa vašej chuti.

- Advertisement -

Na dno pekáča položte kúsok masla, pridajte nakrájanú cibuľu a zemiaky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Pridajte vrstvu mäsa, zakryte alobalom a vložte do rúry a pečte na 180 stupňoch 20 minút.

Paradajku nakrájajte nadrobno, zmiešajte ju s nastrúhaným syrom a vajíčkom, smotanou, nasekanými bylinkami, soľou a korením.

Po uplynutí 20  minút odstráňte alobal, mäso zo zemiakmi polejte plnkou a pečte bez alobalu asi 10 minút.

- Advertisement -

 

Tip: môžete pridať aj šampiňóny alebo sladkú papriku.

Zdroj: 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články