Ingrediencie
- 300 g zemiakov
- 1 ks kuracích pŕs
- 30 g masla
- 1 paradajka
- 80 g syra
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 2 PL smotany alebo majonézy
- Soľ, korenie, bylinky
Postup
Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy, zemiaky na tenké kolieska.
Mäso nakrájajte na kúsky a vyklepte. Osoľte, okoreňte ľubovoľným korením podľa vašej chuti.
Na dno pekáča položte kúsok masla, pridajte nakrájanú cibuľu a zemiaky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Pridajte vrstvu mäsa, zakryte alobalom a vložte do rúry a pečte na 180 stupňoch 20 minút.
Paradajku nakrájajte nadrobno, zmiešajte ju s nastrúhaným syrom a vajíčkom, smotanou, nasekanými bylinkami, soľou a korením.
Po uplynutí 20 minút odstráňte alobal, mäso zo zemiakmi polejte plnkou a pečte bez alobalu asi 10 minút.
Tip: môžete pridať aj šampiňóny alebo sladkú papriku.