Tento voňavý a chutný pokrm sa pripravuje veľmi jednoducho. Ak do toho pridáte šunky alebo klobásy či syr, výsledok vás príjemne prekvapí.
Na varenie potrebujete:
- 3 varené zemiaky
- 150 g múky
- 1 vajce
- 100-150 g šunky a mozzarelly
- soľ, korenie, bylinky
- 1 paprika, paradajka, cibuľa
Postup
Z uvarených zemiakov vytvorte zemiakovú kašu, zmiešajte ju s vajcom, múkou a korením.
Šunku nakrájajte na pásiky alebo plátky, syr na plátky.
Zemiakové cesto rozdeľte na 4 časti, z každej mokrými rukami vyformujte placky podľa veľkosti panvice.
Panvicu potrite rastlinným olejom a navrch rozložte placky, šunku, syr a prikryte to druhou plackou.
Panvicu prikryte pokrievkou a koláč „pečte“ 5 až 7 minút.
Pomocou taniera koláč pretočte a opečte z druhej strany.
Pripravte si šalát zo zeleniny a podávajte ho s chutným čerstvým koláčom. Skvelý tip na jednoduché, chutné a výdatné raňajky, obed alebo večeru.