Super chutné čokoládové sušienky podľa mamičky, ktorá bola kuchárka. Každé dieťa s dospelák ich miluje

- Advertisement -

 

Zloženie:

Zloženie: 35 dkg hladkej múky
1 vrchovatá polievková lyžica kakaového prášku
20 dkg mäkkého masla
10 dkg práškového cukru
1 celé vajce
štipka soli

Náplň:

- Advertisement -

20 dkg bielej čokolády
1 dl smotany (30 % tuku)
višňový džem (nie riedky, ak máte, rozmixujte do hladka)

Na vrch:

10 dkg horkej čokolády
1 PL oleja
1 čajová lyžička čokoládových hoblín

Príprava:

Plnka:

Rozpustite bielu čokoládu so smotanou, kým nie je úplne homogénna, a potom ju dajte na niekoľko hodín alebo cez noc do chladničky.

- Advertisement -

Na druhý deň pred plnením ju dôkladne vyšľaháme v kuchynskom robote. Vložte ju do penového vrecka (na koniec môžete dať aj trubičku v tvare hviezdičky, aby mala pena po vytlačení vzor, alebo môžete do konca penového vrecka jednoducho vyrezať otvor).

Cesto:

Do múky vmiešame kakaový prášok, štipku soli a práškový cukor, potom rozdrobíme maslo nakrájané na malé kocky. Potom pridáme vajce a rýchlymi pohybmi vymiesime cesto.

Dáme ho do chladničky asi na 1 hodinu. Vychladnuté cesto rozdeľte na polovicu, rozvaľkajte na jemne pomúčenej ploche na hrúbku asi 3 – 4 mm, vykrajujte lineckým papierom a cesto urovnajte do formy na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 až 12 minút. Zvyšok cesta vymiesime a pred krájaním ho necháme vychladnúť.

- Advertisement -

Čokoládová omáčka:

Čokoládu nalámeme do malej misky, pridáme olej a vyšľaháme. Malý hrniec som postavila nad vriacu vodu a takto som ju rozpustila.

Dierkovanú polovicu lineckého ponoríme do čokolády, potom ich zoradíme na plech alebo na plech na pečenie a kým čokoláda stuhne, posypeme hoblinkami alebo plátkami horkej čokolády a necháme stuhnúť.

Ďalej:

Ganache z bielej čokolády z penového vrecúška natlačíme do kruhu na spodok linzer tak, aby stred zostal prázdny. Položíme naň polovicu otvoru.

Nehrubý džem nalejte do ďalšieho penového vrecka a cez otvor ho nalejte do dutiny krému z bielej čokolády.

Uchovávajte na chladnom mieste v uzavretej nádobe, kým nebudete pripravení na konzumáciu.

Postup si môžete pozrieť aj na videu:

zdroj:receptneked

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články