SUPER DOMÁCI Jogurtovo – smotanový dezert so slivkovou penou. V lete osvieži a nie je presladený

- Advertisement -

 

Na piškótové cesto budeme potrebovať:

3 väčšie vajíčka (rozmer L)

4 lyžice cukru

2 lyžičky vanilínového cukru

- Advertisement -

3 kopcovité lyžice hladkej múky

1 kopkopcovitá lyžica zemiakového škrobu

štipka prášku na pečenie (možno vynechať)

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na nadýchanú penu, prisypeme preosiatu múku so štipkou prášku na pečenie, zemiakovým škrobom a poriadne vymiešame.

Cesto vylejeme na plech s rozmermi 25×35 cm vyložený papierom na pečenie.

- Advertisement -

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C okolo 13 minút.

Slivková pena:

1,5 kg sliviek

3 – 4 kopcovité lyžice cukru

- Advertisement -

2 želatíny

Do hrnca vysypeme odkôstkované a na drobné kúsky nakrájané slivky, pridáme cukor a varíme okolo 15-20 minút. Odoberieme z plameňa a podľa návodu na obale si pripravíme želatínu, ktorú prilejeme do sliviek.

Masu vymiešame a počkáme až zhustne. Následne ju vylejeme na upečenú piškótu a necháme kým poriadne stuhne.

Jogurtovo-smotanová plnka:

400 g bieleho jogurtu

400 g smotany na šľahanie

2 želatíny

2 lyžičky vanilínového cukru

250 ml horúcej vody

 

Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale.

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme jogurt a predpripravenú želatínu. Všetko vymiešame a vylejeme na slivkovú penu.

Hotový dezert vložíme do chladničky na niekoľko hodín a posypeme ho nastrúhanou čokoládou.

Zdroj: smakiweroniki.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články