Na piškótové cesto budeme potrebovať:
3 väčšie vajíčka (rozmer L)
4 lyžice cukru
2 lyžičky vanilínového cukru
3 kopcovité lyžice hladkej múky
1 kopkopcovitá lyžica zemiakového škrobu
štipka prášku na pečenie (možno vynechať)
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na nadýchanú penu, prisypeme preosiatu múku so štipkou prášku na pečenie, zemiakovým škrobom a poriadne vymiešame.
Cesto vylejeme na plech s rozmermi 25×35 cm vyložený papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C okolo 13 minút.
Slivková pena:
1,5 kg sliviek
3 – 4 kopcovité lyžice cukru
2 želatíny
Do hrnca vysypeme odkôstkované a na drobné kúsky nakrájané slivky, pridáme cukor a varíme okolo 15-20 minút. Odoberieme z plameňa a podľa návodu na obale si pripravíme želatínu, ktorú prilejeme do sliviek.
Masu vymiešame a počkáme až zhustne. Následne ju vylejeme na upečenú piškótu a necháme kým poriadne stuhne.
Jogurtovo-smotanová plnka:
400 g bieleho jogurtu
400 g smotany na šľahanie
2 želatíny
2 lyžičky vanilínového cukru
250 ml horúcej vody
Želatínu si pripravíme podľa návodu na obale.
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme jogurt a predpripravenú želatínu. Všetko vymiešame a vylejeme na slivkovú penu.
Hotový dezert vložíme do chladničky na niekoľko hodín a posypeme ho nastrúhanou čokoládou.
Zdroj: smakiweroniki.pl