Je to celkom zaujímavý výdatný nákyp, ktorý bude vášmu mužovi určite chutiť. A vyžaduje si jednoduché a cenovo dostupné ingrediencie.
Zapekaný pokrm je ideálny na večeru, ale bude sa skvele vynímať aj na slávnostnom stole.
Prísady sú nasledovné
250 gramov šampiňónov
400 gramov kuracích pŕs
1 cibuľa
250 mililitrov 15% smotany
200 gramov tvrdého syra
700 gramov zemiakov
100 mililitrov mlieka
20 gramov masla
soľ a korenie podľa chuti
Začnime variť
Zemiaky ošúpeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a osolíme podľa chuti. Uvaríme ich do mäkka, potom ich scedíme a roztlačíme. Pridáme maslo a mlieko a dobre premiešame.
Šampiňóny nakrájame na malé kúsky. Opečieme ich na rozpálenej panvici, počkáme, kým sa odparí tekutina, a pridáme olej, soľ a korenie.
Ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na malé kúsky a pridáme k šampiňónom. Všetko smažte, kým nezmäkne.
Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky a smažte, kým nie je uvarené.
Uvarené prsia pridajte k hubám a cibuli, premiešajte a zalejte smotanou. Opäť dobre premiešajte a varte 5-7 minút.
Nastrúhajte syr.
Do zapekacej misy dajte zemiakovú kašu, na ňu rozložte huby a mäso a posypte strúhaným syrom.
Misu vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov. A pečte 10 minút. Potom môžete ihneď podávať.