Super ovocný koláč s jogurtom. Cesto ako pierko – len vyliať na plech a pridať ovocie!

- Advertisement -

Tento koláčik patrí medzi moje najobľúbenejšiepani Mám ho od pani Danice zo stránky napadovy.blog. 

Super na ňom je to, že namiesto jahôd môžete dať hocijaké ovocie.

Potrebujeme:

5 vajec

100 ml oleja

200 ml jogurtu

- Advertisement -

soľ štipka

200 g kr. cukru

200 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

3 lyžice citrónovej šťavy

- Advertisement -

2 bal. vanilkového cukru

200 g umytých, očistených, na kocky nakrájaných jahôd alebo iného ovocia

vanilkový cukor

Postup:

Rúru predhrejeme na 175 stupňov.

Oddelíme bielok od žĺtkov.

- Advertisement -

Bielky zmiešame so soľou, potom postupne pridávame cukor a miešajte až do úplného rozpustenia.

Vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtky zmiešame s jogurtom, olejom, vanilkovým cukrom a práškom do pečiva.

Pridáme aj citrónovú šťavou.

Všetko miešame metličkou asi 1-2 minúty, následne pridáme k snehu a vmiešame aj múku a všetko zľahka miešame, kým sa hmota nespojí.

Pripravíme si plech na pečenie, 20cm / 30 cm, vyložíme ho papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Uhladíme.

Jahody nakrájame a poprášime s dvomi lyžicami múky.

Rovnomerne rozložíme po povrchu koláča.

Vložíme plech do rúry a pečieme po dobu 35 minút, pri teplote asi 180 stupňov.

Torta musí byť pekne zapečená a musí prejsť skúškou špáradlom.

Necháme vychladnúť, poprášime cukrom a podávame.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články