Jedným z najjednoduchších, ale aj najchutnejších jedál, sú pečené zemiaky s hubami. Vyskúšajte to aj vy!
Potrebujete
- 800 g zemiakov
- 200 g húb
- 1 cibuľa
- 20 g masla
- soľ, korenie, cesnak, kôpor, rastlinný olej
Postup
Najskôr nakrájajte huby na veľké kúsky.
Osmažte ich na oleji.
Zemiaky nakrájame na ľubovoľné kúsky a osušte ich.
Odstráňte huby z panvice.
Zemiaky dajte na panvicu a na prudkom ohni opekajte asi 3 – 4 minúty, do zlatista.
Smažte na vysokej teplote aj z druhej strany.
Teraz znížte plameň a len opečte zemiaky.
Cibuľu nakrájajte na kocky a cesnak nadrobno.
K takmer hotovým zemiakom pridajte cibuľu, navrchu ju trochu zohrejte a potom premiešajte.
Všetko dôkladne miešajte, aby cibuľa neprihorela.
Pridajte maslo a huby, zemiaky osoľte, premiešajte a pár minút nechajte podusiť.
Pridajte cesnak a kôpor, premiešajte a odstráňte zo sporáka.
Podávajte napríklad s nakladanými uhorkami alebo rôznymi šalátmi.