Pripravte si jeden z najjednoduchších receptov na lahodnú domácu zmrzlinu v oplátke.
Čo na to potrebujete?
- 400 g smotany
- 200 g kondenzovaného mlieka
- Vanilkový cukor podľa chuti
- tortové oplátky
Postup
Smotana a kondenzované mlieko by mali byť dobre vychladené, aby sa dobre šľahali.
Smotanu zmiešajte s vanilkovým cukrom a šľahajte do nadýchanej, veľmi hustej hmoty, asi 8 minút pri vysokých obrátkach.
Pridávajte kondenzované mlieko a šľahajte, kým nezískate zjednotenú zmes.
Teraz môžete pridať akékoľvek chutné ingrediencie: mak, čokoládové lupienky, kúsky sušeného ovocia, čerstvé ovocie, všetko podľa vášho želania. Stačí si vziať kvalitné kakao s vysokým percentom tuku, 1 polievkovú lyžicu a šľahajte, kým nezískate čokoládovú zmrzlinu.
Smotanovú plnku rozložte do formy s oplátkami, niekoľkokrát ňou poklepte o stôl, aby sa dobre rozložila, prikryte a vložte do mrazničky na 4 až 6 hodín.
Spodok formy môžete vystlať wafľovým korpusom alebo sušienkami a na vrch naniesť zmrzlinu. Keď ju vyberiete z mrazničky, nakrájajte ju porcie a môžete podávať.
Zdroj: souspark.ru