Tento koláč chutí neuveriteľne dobre!
Cesto:
- 2 vajcia
- Vanilkový alebo vanilínový cukor
- 120 g cukru
- Štipka soli
- 125 ml mlieka
- 125 ml rastlinného oleja
- 160 g múky
- 25 g kakaového prášku
- 8 g prášku do pečiva
Krém:
- 2 vajcia
- 50 g kukuričného škrobu
- 500 ml mlieka
- 120 g cukru
- Vanilkový cukor
- 50 g masla
- 250 ml smotany (35%)
- 1 PL práškového cukru
Postup
Na prípravu krému si zmiešajte vajcia so 60 g cukru a škrobom.
Mlieko priveďte k varu, pridajte vanilkový cukor a 60 g obyčajného cukru. Za stáleho miešania pridajte vaječnú zmes.
Znížte plameň a nechajte zmes za intenzívneho miešania zhustnúť, no dajte pozor, aby sa nespálila.
Do ešte horúceho krému vložte zmäknuté maslo a dobre premiešajte.
Krém premiestnite do samostatnej nádoby, zakryte ju potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť.
V ďalšej nádobe si vyšľahajte smotanu s práškovým cukrom a šľahajte, kým nezískate tuhšie vrcholčeky.
Pridajte ju k vychladnutému krému a zľahka vymiešajte do hladka.
Vajcia na piškótové cesto rozšľahajte mixérom do peny, pridajte soľ, cukor, vanilku a dobre vymiešajte dohladka.
Zmiešajte to s maslom, mliekom a znova vyšľahajte.
Zmiešajte si múku, prášok do pečiva, kakaový prášok a pridajte to k predchádzajúcej zmesi.
Formu vysteľte papierom na pečenie a nalejte do nej cesto.
Rúru predhrejte na 180° C a pečte 20 – 25 minút.
Po vybratí ho preložte na mriežku a nechajte vychladnúť.
Vezmite inú odnímateľnú formu, vložte do nej piškótové cesto a pomocou zdobiacich trysiek z cukrárenských vreciek urobte do cesta priehlbiny – dajte pozor, aby sa v ceste neurobili diery.
Kúsky koláča, ktoré ste vybrali, rozdrvte mixérom na drobky.
Naplňte si cukrárske vrecko krémom a naplňte otvory, ktoré vznikli v piškóte.
Tým istým krémom potrite aj vrch koláča, zarovnajte ju a posypte drobkami.
Koláč vložte na niekoľko hodín do chladničky, aby prešiel chuťami a stuhol.
Dobrú chuť!
Zdroj: facedobra.com