Super „snack“ ku pivu, alebo keď príde návšteva. Manžel ma potom nosí na rukách

- Advertisement -

Zemiakové bagety so syrom

Toto je zaujímavý recept na zemiakové bagety so syrovou náplňou. Cesto sa pripravuje z varených zemiakov s pridaním múky. Na náplň môžete použiť akýkoľvek druh syra podľa vlastnej chuti.

Bagetky sa smažia na veľkom množstve oleja, ale v prípade potreby sa môžu aj piecť v rúre pri vysokej teplote. Bagetky sú chutné teplé aj studené.

Zvonka majú zlatohnedú chrumkavú kôrku, vnútri sú vďaka syru mäkké a šťavnaté. Minimum ingrediencií z nich robí skvelé občerstvenie na večerné posedenia.

Zloženie: 1:

  • Zemiaky 200 g
  • Múka 100 g
  • Soľ podľa chuti
  • Tvrdý syr 75-100 g
  • Rastlinný olej 200 ml

Príprava:

Najskôr uvarte zemiaky. Najskôr ich ošúpte a potom ich vložte do hrnca s vodou na sporák. Zemiaky uvaríme do mäkka, vodu osolíme. Uvarené zemiaky roztlačte šťouchadlom a nechajte vychladnúť.

- Advertisement -

Do zemiakovej kaše pridajte polovicu nastrúhaného tvrdého syra a múku.

Rukami vymiesime husté zemiakové cesto.

Pracovnú plochu posypeme múkou a cesto vyklopíme. Pomocou valčeka ho rozvaľkajte na 0,5 cm hrubý kruh a špeciálnym nožom ho nakrájajte na rovnaké trojuholníky. Na široký okraj každého trojuholníka položte nastrúhaný syr, ktorý zostal.

- Advertisement -

Cesto s náplňou pevne zrolujte do valčekov a vytvorte malé bagety.

V hlbokom hrnci alebo na panvici rozohrejte veľkú časť oleja. Kúsky namáčajte do oleja a smažte na strednom ohni dozlatista.

Hotové výrobky položte na obrúsok, aby ste odstránili prebytočný olej.

- Advertisement -

Zemiakové bagely podávajte teplé. Podľa chuti ich môžete doplniť kyslou smotanou alebo inou omáčkou. Dobrú chuť!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články