Výborný kuchárksy trik na servírovanie šalátu, ktorý používam každý jeden rok.
Potrebujeme:
Šalát
4 zemiaky
4 vajcia
2 mrkvy
2 kyslé uhorky
1 čerstvá uhorka
1 plechovka hrášku
3 stonky petržlenovej vňate
3 stonky kôpru
300 gramov kuracieho mäsa
Soľ a korenie podľa chuti
250 g majonézy
Na cesto:
2 šálky hladkej múky
0,5 lyžičky soli
1 lyžičku cukru
2,5 šálky vody / veľkosť šálky 200 ml
Postup:
Najskôr si pripravíme zemiaky – očistíme, nakrájame nadrobno a dáme variť do osolenej vody.
Teraz si pripravíme ostatné prísady na šalát.
Kuracie mäso nakrájame nadrobno. Na panvici orestujeme dozlatista.
Nakrájame natvrdo uvarené, ošúpané vajcia.
Nakrájame si nakladané uhorky aj čerstvú uhorku.
Všetko zmiešame v miske, pridáme aj scedený hrášok, nasekanú vňať, osmažené kuracie mäso.
Pridáme majonézu, ochutíme soľou, korením a premiešame.
Teraz si prirpavíme cesto.
Všetky prísady jednoducho zmiešame v miske a vymiešame dohladka – cesto pripomína cesto na palacinky.
Na panvicu nalejeme dostatočné množstvo oleja.
Pripravíme si lyžicu, ktorú najskôr ponoríme do oleja na panvici.
Teraz ponoríme vonkajšou časťou do cesta.
Späť do rozpáleného oleja.
Necháme cesto úplne upiecť – dozlatista.
Takto pripravíme všetko cesto.
Nakoniec šalát len naplníme do misiek z cesta.
Môžeme podávať!
Foto postup: