Syrové žemle. Skvelá voľba k dusenému mäsu alebo vývaru. A obrovské plus – rýchlo sa uvaria

- Advertisement -

Rýchlejší a jednoduchší recept na tieto syrové donuty určite nenájdete

Recept:

  • 130 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 10 g lisovaného droždia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica cukru
  • 300 g múky

Plnenie:

  • 300 g tvrdej mozzarelly
  • oregano
  • 20 g masla

Príprava:

V teplom mlieku rozpustite droždie. Pridajte cukor, premiešajte. Nalejte soľ. Nalejte rozpustené maslo, premiešajte. Pridajte múku a rýchlo vypracujte cesto. Zložte do gule, zabaľte do fólie a nechajte pol hodiny v chladničke.


Cesto rozvaľkáme na vrstvu, pomastíme rozpusteným maslom, posypeme strúhaným syrom, oreganom. Otočte rolku. Nakrájajte na 3 cm kúsky. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pomastíme žĺtkom + 1 ČL mlieka.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200° do zlatista. Moje sa piekli o niečo viac ako 15 minút.

Hotovo! Chutné!❤️

Najlepšie si vychutnáte teplé!

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články