Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 1,5 – 2 kg kuracieho mäsa
- 2 ks bravčových stehien
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 1,5 PL soli
- 6 ks celého čierneho korenia
- 4 ks nového korenia
- 4 ks bobkového listu
- 2 ks klinčekov
Postup
Mäso dôkladne umyte a namočte na 3-4 hodiny do studenej vody.
Kuracie mäso zbavte koze a odrežte tukové časti.
Mäso zalejte vodou, aby bola o jeden a pol prsta nad mäsom, priveďte ju k varu, odstráňte penu a vývar podľa chuti osoľte.
Znížte teplotu a duste pod pokrievkou 4- 6 hodín.
40 minút po zovretí pridajte mrkvu a cibuľu, bez toho, aby ste ich zbavovali šupiek. Nezabudnite ani na zvyšné korenie.
Mäso nechajte vychladnúť vo vývare pod pokrievkou približne 1 hodinu, potom ho vyberte a odstráňte korenie.
Mäso rozoberieme na kúsky a vložte ho do pripravených nádob.
Podľa chuti pridajte cesnak, mäso zalejte vývarom, mrkvu pridajte na ozdobu a nechajte vychladnúť. Následne nádoby presuňte do chladničky, aby aspik úplne stuhol.
Zdroj: zdroj