Ak hľadáte recept na chutné a šťavnaté mäso, pripravte si nasledujúci pokrm, ktorý splní všetky vaše očakávania. Samotná príprava si nevyžaduje veľa času, ani kúpu drahých produktov.
Ingrediencie
- 3 ks kuracích pŕs
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 šalotka
- 170 ml kuracieho vývaru
- 2 pl masla
- 170 ml smotany
- 2 pl olivového oleja
- 2 pl citrónovej šťavy
- ½ čl muškátového orechu
- Soľ, korenie, bylinky
Postup
Kuracie prsia opláchnite, osušte a urobte na nich hlboké zárezy.
Na panvici rozohrejte 1 pl olivového oleja a masla. Pridajte kuracie prsia a opečte ich do zlatista z oboch strán približne 4-5 minút. Mäso následne osoľte a okoreňte.
Cesnak a šalotku nakrájame nadrobno.
Odstráňte prsia z panvice a roztopte v nej ďalšiu polievkovú lyžičku masla. Pridajte cesnak a miešajte 30 sekúnd.
Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nebude sklovitá.
Do panvice následne nalejte vývar, citrónovú šťavu, smotanu. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok a soľ podľa chuti. Omáčku priveďte k varu.
Kuracie prsia vložte na panvicu a prelejte omáčkou. Varte ďalších 5-10 minút na miernom ohni pod pokrievkou.
Vďaka smotane sa mäso stane šťavnatým a mäkkým a cesnak s cibuľou mu dodajú miernu pikantnosť. Akú prílohu by ste si vybrali k tomuto skvelému jedlu?
Zdroj: sovkusom.ru