Tak šťavnaté kuracie mäso som ešte nemala. Stačilo urobiť túto vec a bolo na svete

- Advertisement -

Ak hľadáte recept na chutné a šťavnaté mäso, pripravte si nasledujúci pokrm, ktorý splní všetky vaše očakávania. Samotná príprava si nevyžaduje veľa času, ani kúpu drahých produktov.

Ingrediencie

  • 3 ks kuracích pŕs
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šalotka
  • 170 ml kuracieho vývaru
  • 2 pl masla
  • 170 ml smotany
  • 2 pl olivového oleja
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • ½ čl muškátového orechu
  • Soľ, korenie, bylinky

Postup

Kuracie prsia opláchnite, osušte a urobte na nich hlboké zárezy.

- Advertisement -

Na panvici rozohrejte 1 pl olivového oleja a masla. Pridajte kuracie prsia a opečte ich do zlatista z oboch strán približne 4-5 minút. Mäso následne osoľte a okoreňte.

Cesnak a šalotku nakrájame nadrobno.

Odstráňte prsia z panvice a roztopte v nej ďalšiu polievkovú lyžičku  masla. Pridajte cesnak a miešajte 30 sekúnd.

Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte, kým nebude sklovitá.

- Advertisement -

Do panvice následne nalejte vývar, citrónovú šťavu, smotanu. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať, muškátový oriešok a soľ podľa chuti. Omáčku priveďte k varu.

Kuracie prsia vložte na panvicu a prelejte omáčkou. Varte ďalších 5-10 minút na miernom ohni pod pokrievkou.

Vďaka smotane sa mäso stane šťavnatým a mäkkým a cesnak s cibuľou mu dodajú miernu pikantnosť. Akú prílohu by ste si vybrali k tomuto skvelému jedlu?

- Advertisement -

 

Zdroj: sovkusom.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články